Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Irodai vagy gamer szék: ülj megfelelően az egészségedért

Irodai vagy gamer szék: ülj megfelelően az egészségedért

A home office teljesen átírta a munkát, hiszen eddig nem foglalkoztunk azzal, hogy a munkahelyen megfelelő irodai székben ültünk-e. Otthon viszont fontos, hogy megfelelő helyen töltsünk viszonylag sok időt. De annak is örülünk, ha a munkáltatónk biztosítja nekünk ezt. 

Ha otthonra keresünk megfelelő széket, kevesek azok, akik eddig is megnézték pontosan, milyen szögben áll a háttámla, milyen magasságig lehet engedni, emelni. Vagy bármilyen egyéb tulajdonságát. Sajnos - vagy épp nem sajnos - a koronavírus járvány átírta a szabályokat, hiszen rengetegen kényszerültek home office-ban dolgozni. És igen, egy ideig megfelelő a kanapé, a konyha vagy netán az ágyban dolgozni, de egy idő után - főleg, ha a home office is állandósult - igenis muszáj beszerezni olyan széket, amelyben több órát is képesek vagyunk eltölteni.

Ha nem home office-ban dolgozunk, akkor reménykedhetünk, hogy a munkahelyünk figyelembe veszi, hogy dolgozóinak is megfelelő körülményeket biztosítson. A szépség itt nem elég, s bár vannak igazán szép székek, itt a szépség nem sokat számít. A székek körében két népszerű típus van, amelyet mindenféle irodai (legyen az otthoni) munkára ajánlanak, bár az egyik neve sokakban kétkedést okozhat.

Az irodai székek nagy teherbírásúak és kényelmesek.

Irodai szék, amelyen nem jó spórolni

Egy megfelelő irodai szék kiválasztása bizony időigényes. Nem csak a kényelem, hanem az ergonómia és a teherbírás is igen lényeges. Hungbungnak tűnik, pedig a megfelelő ülési pozíció és testtartás megelőzheti a stresszt és nyaki valamint a hát feszültségét. Ha több órát töltünk ülő pozícióban, akkor fontos a megfelelő irodabútor. 

Választhatunk statikus vagy forgószéket, a lényeg az ergonómia. A székek magasságát kényelmes teleszkóp állítja, de ha költünk rá, olyan széket válasszunk, amelynél az ülés, a karfa valamint a háttámla pozícionálása is van lehetőség. 

Gamer szék - nem csak gamereknek

Egyértelmű, hogy a játék megfelelő élménye hívta életre az első gamer széket, ugyanis nem túl jó úgy játszani, ha közben ficánkol az ember. Kezdetben ezek ergonomikus irodaszékek voltak, tehát a mai modern gamer székek az irodaszékekből alakultak ki. Egy elvakult gamer akár órákon, vagy akár egész nap vagy éjszaka egy helyben ül, emiatt fontos a megfelelő testtartás.

Mivel kifejezetten egészséges a kialakítása, így a gamer szék nemcsak szabadidős tevékenységre használható. Ha ugyanis valaki órákat tölt az asztalnál, azoknak fontos, hogy ezt megfelelő testtartással tegye. Ehhez kifejezetten hasznos egy gamer szék.

 

A több órás játékmenetekhez elengedhetetlen a megfelelő kényelem.

A talpkereszteket görgőkkel látták el, a megfelelő magasságért gázrugós emelőrendszer gondoskodik, az ülőfelület billenthető valamint forgatható. Ezeknek a székeknak a háttámlái általában extra magasak, széles, állítható és párnázott kar és fejtámlákkal, és az egészséges testtartást elősegítő deréktámaszokkal.

A hasznos funkciókat természetesen a megfelelő dizájn teszi még vonzóbbá.

Ha hiányzik az irodádból valami, vagy csak otthonra szereznél be pár dolgot, akkor nézz szét nálunk!

Keresés

Árukereső.hu