Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fénymásolópapír

Nekünk egy kisebb jegyzet elkészítésére szinte bármilyen papír, bármilyen méretben megfelelő, egy nyomtatónak viszont közel sem mindegy. Hogy a lehető legmegfelelőbb papírt válasszuk, érdemes alaposan utána járni annak, mi a megfelelő a nyomtatónknak, és mi az, ami a mi nyomtatási szokásainkkal is egybevág. A fénymásolópapír árak változóak, de az olcsó fénymásolópapír nem jelenti a rosszabb minőséget.

 

Először tisztázásra szorul, mi is a papír: a papír egy olyan mesterségesen előállított anyag, amelyet manapság szinte nincs olyan terület, ahol ne használnák. A természetes vagy mesterséges növényi anyagokból képzett rostok „nemezelésével”, majd összepréselésével készül, amelyet a hidrogénkötés tart össze. A fénymásolópapírt a reprodukciós - azaz sokszorosító - eljárások fejlődése hívta életre. A különböző nyomtatók és fénymásoló gépek elterjedésével nagyban megkönnyítette a munkavégzést és a tanulást is, hiszen irodák, cégek és iskolák alapvető kelléke lett - sőt, már rengeteg háztartásé is! A legalapvetőbb a sima, fehér A/4 fénymásolópapír, de különleges esetekben szükség lehet a színes fénymásolópapírok használatára is, ugyanis azok feltűnőbbek, jobban mutatnak sok esetben.

A papírformátumok az évek során rengeteget változtak, de az azóta elfogadott szabványokat igen egyértelműen jelölik. A fénymásolópapírok az A, az A+, a B és a C formátumot követik. Az A formátumú papírok a legtöbb országban a szabványos méretek, az A+ típusú papírokat használják a nagyméretű nyomtatáshoz. A B-formátum a szegély nélküli nyomtatásra alkalmatlan nyomtatóknál használható, amit aztán könnyedén lehet a szabványos A méretre vágni. A C sorozat olyan borítékokra használják, amelyek megfelelnek az A és B méretű papírokhoz.

Ha felkeltettük érdeklődését, tekintse meg fénymásolópapír kínálatunkat!

 

Keresés