Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 hasznos tipp a helyes testtartás kialakításához ülőmunka során.

5 hasznos tipp a helyes testtartás kialakításához ülőmunka során.

Az ergonómia elengedhetetlen szerepet játszik a munkaállomások tervezésének szempontjából, sajnos azonban a helyes testtartás fontosságát gyakran figyelmen kívül hagyják, pedig ennek kéne az egyik legfontosabb tényezőnek lenni.

A rossz testtartás számtalan egészségügyi problémát okozhat, ideértve a hát, a nyak, a gerinc, izom- és ízületi fájdalmakat, valamint a fáradtságot. Ezek az egészségügyi gondok megbetegedésekhez, a munkából való kiesésekhez vezethetnek. Mindezek mellett a tartás befolyásolja a hangulatot is, így biztos lehetsz benne, hogy a morcos kollégának ideje lenne új széket beszerezni.

1. Maradj a karnyújtás zónájában

A karnyújtás zóna azt jelenti, hogy minden, ami a munkádhoz szükséges egy karnyújtásnyira van tőled. Ha ezen túlnyúlsz, például az egérért, vagy a billentyűzetért nyújtózkodnod kell, akkor kimozdulsz erről a területről és csökkenhet a munka teljesítményed.

2. Kerüld a hosszan tartó ülést

Az emberi testet nem arra “tervezték”, hogy hosszú ideig üljön vagy álljon egy helyben. Bármilyen ülő helyzet fárasztóvá válhat egy idő után. Ha az izom és csontrendszered túl hosszú ideig pihenteted, akkor fáradtnak fogod érezni magad.

 

3. Csökkentsd az ismétlődő mozgásokat

 

Egy azonos mozgás folyamatos ismétlése ugyanazon izomcsoportok ismételt megterhelését jelenti. A számítógépet használók számára a feszültség leggyakrabban a felsőtestben jelentkezik. Az ergonómiai eszközök és kiegészítők használata segít megelőzni az ismétlődő fájdalmak kialakulását.

 

4. Találd meg a helyes pozíciót

 

Az irodai székeden ülve, győződj meg arról, hogy a könyököd és a térded derékszögben helyezkedjen el, ez könnyen kivitelezhető egy lábtámasz és egy állítható magasságú szék segítségével.

Használj ergonomikus ülőalkalmatosságokat

A nap nagy részét képernyő előtt töltjük, tárgyalásokon vagy oktatáson veszünk részt, általában kényelmetlen székekben. Pedig többen vannak, akik bármit megadnának egy valóban komfortos ülőalkalmatosságért. Ők azok, akik megtapasztalták a silány minőségű dolgozói székek világát, és rájöttek, hogy ezeken hosszan nem lehet, és főleg nem is érdemes ülni.

Az ergonomikus Bluering irodai székeket úgy tervezték, hogy támogassák a helyes testtartást és a kényelmet, mindezt a legkedvezőbb árakért. Ezek a bútorok egyszerre segítik a munka hatékonyságát, és megalapozzák az egészséges munkakörnyezetet.

Különféle dizájnú és árkategóriájú forgószékek, illetve látogatói székek széles választékát kínáljuk:

Meglesem a forgószék választékot!

Meglesem a tárgyaló szék választékot!

Keresés

Árukereső.hu